« takaisin

Rakennustyön turvallisuusohjeiden parhaat opit arkeen

Rakennustyön_turvallisuusohjeiden_parhaat_opit_arkeen

Valtioneuvoston asetus rakennustyön turvallisuudesta sisältää paljon hyödyllistä asiaa siitä, miten työmaalla tulee toimia. Useampi kohta asetuksesta olisi sovellettavissa myös ihan toimistotyöhön ja jopa arkielämään! Vai mitä mieltä olet esimerkiksi näistä?

Torninosturissa, jota käytetään kylmällä kaudella, tulee ohjaamo varustaa ilmanvaihto- ja lämmityslaitteella, joiden avulla ohjaamon lämpötila voidaan pitää sopivana ottaen huomioon työn asettamat vaatimukset.” Voisiko tämän laajentaa välittömästi koskemaan myös yllättäviä pakkaspäiviä toimistolla ja kotona? Kyselee nimimerkki Toimiston kylmävarpainen vilukissa.

Kulkutiet, lattiat, portaat, käytävät ja vastaavat on pidettävä sellaisessa kunnossa, että liukastumis-, kompastumis- ja putoamisvaara on mahdollisimman vähäinen.”  Kuinka moni haluaisi välittömästi tulostaa ja ripustaa tämän ohjeen jättikokoisilla kirjaimilla omaan eteiseensä – jos sattuu sinne pääsemään kompastumatta muutamaan kenkäpariin?

Rakennustyömaalla sekä erityisesti kulkuteillä on oltava riittävä ja sopiva yleis- ja paikallisvalaistus.” Kotikielelle käännettynä: vaihda vessanlamppu heti kun se palaa, ei kahden viikon päästä.

Ja ehkä kuitenkin tärkeimpänä:

Nostolaitetta ja -apuvälinettä ei saa ylikuormittaa.” Pätee meihin ihmisiinkin, sekä töissä että kotona. Muistetaan siis kaikki olla kuormittamatta ympärillämme olevia ihmisiä!

Pääset lukemaan asetuksen varsinaisesta sisällöstä ja päätoteuttajan vastuista aiemmasta kirjoituksestamme:

Päätoteuttajan vastuut rakennustyömaalla

Lähde: Valtioneuvoston asetus rakennustyön turvallisuudesta


Lue lisää aiheesta